Skip to content

هفتاد من

Menu
  • خانه
  • شعر
    • قصیده
    • شعر نو
  • اندیشه ها
Menu
فشار خوردن

فعل وزین فشار خوردن

نوشته شده در 12 تیر 140312 تیر 1403 توسط زهرا آجرلو

زبان یک موجود زنده است که درون تک‌تک ما انسان‌ها زندگی و رشد می‌کند، مثل همین زبان فارسی. چند سال پیش بود که یک فعل جدید شنیدم که واقعاً جایش در ادبیات فارسی خالی بود و ابداع کننده این فعل دهه هشتادی‌های عزیز بودند. زبان از طریق این نسل جدید واژه‌ای تازه را به فارسی‌زبانان عرضه کرد. حالا آن فعل زیبا که واقعاً جایش خالی بود، چه بود؟ “فشار بخور”. بله، از مصدر “فشار خوردن”.

این فعل دقیقاً همان حس یا فشاری را توصیف می‌کند که وقتی علی‌رغم میل باطنی کاری را برای کسی انجام می‌دهیم و همزمان با انجام آن کار، فشار شدیدی را تجربه می‌کنیم. باور کنید خستگی روحی و جسمی تحمیل شده از عمل به فعل “فشار خوردن” بسیار بیشتر از خستگی حاصل از انجام خودِ آن کار است. به همین دلیل، فشار خوردن باعث هدر رفت انرژی و اتلاف وقت و منابع می‌شود!

تصور کنید که در یک روز شلوغ کاری هستید و یکی از همکارانتان از شما می‌خواهد که کاری اضافه که وظیفه شما هم نیست را برای او انجام دهید. شما با اکراه قبول می‌کنید و در حین انجام آن کار، دندان‌هایتان را به هم می‌فشارید و عضلاتتان را منقبض می کنید. این همان لحظه‌ای است که در حال “فشار خوردن” هستید. در این حالت، انرژی زیادی را صرف مقابله با این فشار می‌کنید که می‌تواند شما را بیشتر از خود کار خسته کند.

پیشنهاد می‌کنم دفعه بعد که در چنین وضعیتی قرار گرفتید، یک لحظه درنگ کنید و به خودتان یادآوری کنید که آیا واقعاً به خاطر سختی انجام آن کار تحت فشار هستید یا دارید “فشار می‌خورید”. وقتی متوجه شدید که در حال فشار خوردن هستید، دست از فشار خوردن بردارید و انرژی‌تان را به صورت سازنده‌تری به کار ببرید.

یک مثال دیگر از “فشار خوردن” زمانی است که در ترافیک گیر کرده‌اید و به جلسه مهمی دیر می‌رسید. با عصبانیت فرمان را فشار می‌دهید و در ذهنتان به خودتان فشار می‌آورید. اینجا هم “فشار خوردن” هیچ کمکی به بهبود وضعیت نمی‌کند و تنها انرژی و تمرکز شما را هدر می‌دهد.

با خودتان صادق باشید و بپذیرید که فشار خوردن هیچ فایده‌ای ندارد. اگر متوجه شدید که در حال “فشار خوردن” هستید، دیگر این کار را نکنید! انرژی‌تان را صرف انجام کارتان کنید تا زودتر تمام شود. اینجوری هم دردش کمتر است و هم کارتان زودتر انجام می‌شود.

در نهایت، یادآوری این نکته مهم است که فشار خوردن نه تنها برای شما بلکه برای اطرافیانتان نیز مضر است. وقتی شما تحت فشار هستید، این فشار به دیگران نیز منتقل می‌شود و محیطی پرتنش ایجاد می‌کند. بنابراین، هم برای خودتان و هم برای دیگران، سعی کنید از فشار خوردن اجتناب کنید یا انجام کاری که منجر به فشار خوردن تان می شود را قبول نکنید!

خلاصه که هم‌وطن، فشار نخور! فشار خوردن کسی را به جایی نرسانده. به قول “خواهرزاده‌ام امیرطاها” وقتی که چهار سالش بود: “من قبلا امتحان کردم، فایده‌ای نداره، فشار نخورید.”

1 thought on “فعل وزین فشار خوردن”

  1. مجتبی طاهری گفت:
    18 دی 1403 در 8:08 ب.ظ

    درود برشما خانم آجرلو. همیشه از این عبارت بدم می‌آمد. راستش خوندن مطلب شما باعث شد با هاش کنار بیام.

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره من

در اندرون من خسته دل ندانم کیست

که من خموشم و او در فغان و در غوغاست

بایگانی

  • تیر و مرداد 1403
  • اردیبهشت و خرداد 1403
  • اردیبهشت و خرداد 1402

صفحات سایت

محبوب ترین نوشته ها

  • فعل وزین فشار خوردن
  • مدرنیته و فرزند آوری
  • پایان مهر
  • آینه

درباره من

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است، و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز، و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد، کتابهای زیادی در شصت و سه

هفتاد من © 1404